Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten, kan het soms lastig zijn om te bepalen naar welke specialist je het beste kunt gaan. Een van de opties is om naar de fysiotherapeut te gaan. Maar bij welke type klachten is het eigenlijk handig om naar de fysio te gaan? In deze blog zullen we hier meer over vertellen.

Wanneer naar de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is een specialist op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat. Dit betekent dat je bij deze specialist terecht kunt voor klachten aan spieren, gewrichten en het zenuwstelsel. Dit kan bijvoorbeeld gaan om blessures, overbelasting of revalidatie na een operatie. Maar ook bij chronische aandoeningen zoals artrose of fibromyalgie kan de fysiotherapeut ondersteuning bieden.

Een veelvoorkomende klacht waarvoor je naar de fysiotherapeut kunt gaan, is rugpijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verkeerde houding, overbelasting of een blessure. De fysiotherapeut kan door middel van oefeningen en behandelingen helpen om de pijn te verminderen en de rug sterker te maken. Ook bij nek- en schouderklachten kan de fysiotherapeut uitkomst bieden. Door middel van massage, mobilisaties en oefeningen kan de spanning in de spieren verminderd worden en kan de mobiliteit verbeterd worden.

Fysio Cerfontaine van der loop

Naast lichamelijke klachten, kan de fysiotherapeut ook helpen bij klachten die voortkomen uit stress of spanning. Denk hierbij aan spanningshoofdpijn, hyperventilatie of vermoeidheidsklachten. Door middel van ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken kan de fysiotherapeut helpen om de klachten te verminderen en de balans in het lichaam te herstellen.

Een ander voordeel van het bezoeken van de fysiotherapeut is dat deze specialist ook preventief kan werken. Door het doen van oefeningen en het aanleren van een goede houding, kun je klachten voorkomen en je lichaam sterker maken. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij een zittend beroep, waarbij rug- en nekklachten veel voorkomen. Veel van die klachten kunnen verholpen worden bij Fysio Cerfontaine van der loop.

Maak een afspraak

Kortom, bij verschillende soorten klachten kan het handig zijn om naar de fysiotherapeut te gaan. Of het nu gaat om lichamelijke klachten, stressgerelateerde klachten of preventieve zorg, de fysiotherapeut kan je helpen om weer pijnvrij en optimaal te kunnen bewegen. Bij Cerfontainevanderloop.uwpraktijkonline.nl staan ervaren en deskundige fysiotherapeuten voor je klaar om je te helpen bij jouw specifieke klachten. Maak dus gerust een afspraak bij onze praktijk en ontdek wat de fysiotherapeut voor jou kan betekenen.