Eens per jaar krijg je de mogelijkheid om van zorgverzekering te veranderen. Veel mensen doen dit niet en dat is jammer. Je loopt op deze manier namelijk niet alleen mooie aanbiedingen mis, maar de kans is ook aanzienlijk dat je niet goed meer verzekerd bent. Je zorgbehoefte kan namelijk in de loop der jaren veranderen. Door aan het eind van het jaar even goed te kijken wat je het komende jaar wilt aanpakken, kun je daar vervolgens een goede zorgverzekering op samenstellen. Zo hoef je nooit te bezuinigen op je gezondheid want dat is zo ongeveer het laatste dat je zou moeten doen. Wij laten je in dit artikel zien hoe je je zorgverzekering personaliseren kunt. 

 

Waaruit bestaat een zorgverzekering? 

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Dat betekent dat je een verplicht deel moet afsluiten. Ondanks de verplichting, valt er echter nog genoeg te kiezen. Je kunt namelijk besluiten om de basisverzekering te combineren met een hoog risico. Je eigen risico is het bedrag dat je moet betalen wanneer je eenmaal gebruik gaat maken van de zorg. Hoe hoger je dit bedrag instelt, hoe lager je maandpremie wordt. Hou echter wel in je achterhoofd dat dit betekent dat je een buffer achter de hand hebt. Heb je dit niet, dan zouden wij je willen aanraden om je eigen risico niet te verhogen. Een verzekering is namelijk bedoeld om financiële risico’s weg te nemen en niet om ze te creëren. Om die reden willen we je ook attent maken op de aanvullende pakketten die bij je verzekering gekozen kunnen worden. 

 

Een aanvulling op je zorgverzekering 

Wanneer de basis van je zorgverzekering eenmaal geregeld is, is het tijd om even te kijken of je ook gebruik wilt maken van aanvullende pakketten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tandartsverzekering nemen. De kosten die je bij de tandarts maakt, worden namelijk niet door je basisverzekering vergoed. Wil je niet zelf opdraaien voor deze kosten, dan is het verstandig om een extra verzekering te nemen. Dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Heb je echter nooit iets bij de tandarts, dan kun je deze optie ook weglaten. Je kunt voor vele soorten gezondheidszorg een verzekering afsluiten. Weet jij bijvoorbeeld nu al dat je volgend jaar naar de fysiotherapeut wilt, sluit daar dan aan het eind van dit jaar alvast een aanvullende verzekering voor aan. Zo krijg je de zorg die je nodig hebt voor een maandpremie waar je niet wakker van hoeft te liggen. 

 

Vergelijk diverse zorgverzekeraars

Wanneer je gaat kijken of je zorgverzekering nog bij jouw wensen aansluit, is het belangrijk om diverse partijen met elkaar te vergelijken. De ene partij kan misschien net meer bieden dan de andere partij en daar kun jij je voordeel mee doen. Gebruik daarom een van de vergelijkingssites die je op het internet kunt vinden. Hier kun je invullen wat je wensen zijn en vervolgens krijg je te zien welke verzekeringsmaatschappij de beste deal voor jou heeft. Met een paar klikken op de muis kun je vervolgens de overstap maken. Een kind kan de was doen.