Bijna iedereen komt ooit op het punt dat je je huis gaat verkopen. Een grote beslissing met veel zaken om rekening mee te houden. Wil jij jouw woning in Zwolle verkopen? Het liefst verkoop je je huis zo snel mogelijk voor een hele goede prijs. Wij geven je hieronder tips die je daarbij helpen!

Ruim op

De één ruimt dagelijks op, de ander alleen wanneer het nodig is. Een huis verkopen in Zwolle is een goede reden om op te ruimen. Ruim zo goed mogelijk op, gooi weg wat weg kan en stop de rest in kasten, op zolder, of in de garage. Een opgeruimde woning lijkt/is groter en vriendelijker voor het oog en gemoed. Bij het opruimen mag je best een beetje streng zijn. Dus ook geen borden op het aanrecht maar in de vaatwasser, een lege wasmand en geen lege shampooflessen in de badkamer.

Maak schoon

Alles opgeruimd? Dan is het ook een goed moment om flink schoon te maken. Stofzuigen in alle hoekjes en kiertjes, ook onder de bank! Neem vensterbanken af en zeem je ramen.

Neutraliseer

Houd je van groen en planten? Heb je daarom de muren groen geverfd en van je woonkamer een oerwoud gemaakt? Verf de muren wit en zorg dat je hobby niet dominant is in de leefruimtes. Potentiële kopers kunnen daar soms moeilijk doorheen kijken. Een woning die neutraal is in kleur en inrichting verkoopt het best.

Pak achterstallig onderhoud aan

Potentiële kopers zijn kritisch. Ontbrekende dakpannen, schimmel, slecht en oud schilderwerk, etc. Ze zien alles en elke zwakke plek verlaagt de verkoopprijs. Dus pak de klemmende deur aan, schroef de keukenlade vast, maak de ventilatiedoppen schoon, hark je grint aan en pluk het onkruid, etc. Een goed onderhouden huis verkoopt sneller en voor een hogere prijs.

Vraag vrienden en familie om hun mening

Zelf zie je niet alles meer. Je bent blind geworden voor die schootjes in de gang, de krassen op de deur en nooit geverfde achterdeur. Nodig daarom vrienden en familie uit en vraag ze om zoveel mogelijk te letten op zwakke punten van je huis. Ze zullen met aandachtspunten komen waar je als eigenaar nooit zelf aan gedacht zou hebben.

Fotomoment

Al het bovenstaande gedaan? Dan is dit het moment om foto’s en video’s te maken. Liever te veel dan te weinig. Bespreek met de makelaar of hij dat doet of dat je iemand inhuurt. Maak geen foto’s met een mobieltje, doe het met goede apparatuur. Foto’s moeten immers de aandacht van potentiële kopers trekken.

Vanaf dit punt zal de makelaar je begeleiden. Bijvoorbeeld met het vaststellen van de verkoopprijs, de verkooptactiek, de juridische zaken, de marketing, de onderhandelingen. Succes!